WEESP VERKOCHT

Utrechtseweg 92

€ 1.377.500 k.k.

Utrechtseweg 92

Uniek woonparadijs aan de Vecht! Deze meest zuidelijke stolp van Nederland met 419 m2 woonoppervlakte beschikt over maar liefst 7500 meter grond welke is opgedeeld in erf, boomgaard en een open parklandschap.

INDELING
Middels het hek en de oprijlaan bereikt u de unieke stolp. De indeling van de woonruimten en de stal zijn herkenbaar van het oorspronkelijke bouwplan. De kap van de stolp is binnen vanaf de dars nog volledig te aanschouwen.
Op de begane grond bevinden zich onder andere de heerlijke leefkeuken met landelijke uitstraling en robuust fornuis, de royale woonkamer met 3 openslaande deuren naar de tuin en verschillende ruimtes te gebruiken als slaapkamer/werkkamer. In het middenvlak van de stolp liggen de sanitaire ruimtes namelijk een separate WC met fonteintje en een nette badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en ligbad. De trap naar boven gaat door een luik met vensters om de verwarmde benedenruimte van de onverwarmde overloop te scheiden. Buiten de indrukwekkende, robuuste palen zijn goed geïsoleerde slaapkamers gecreëerd. Allen voorzien van centrale verwarming. Op deze verdieping is tevens een WC met fonteintje.
Middels de gang aan de achterzijde van de begane grond bereikt u het "schuur" gedeelte met twee zeer ruime (slaap)kamers die worden gescheiden door een ruimte voorzien van keukenblok en badkamer met toilet en douche.

Voor de gedetailleerde indeling van dit bijzondere object; zie plattegronden.

GROND
De woning staat op eigen grond!

OMGEVING EN GESCHIEDENIS
De woonstolp ligt aan de Utrechtseweg met aan de ene zijde de Vecht en aan de andere zijde een weids uitzicht in zuidwestelijke richting over de Aetveldsepolder.
In 1870 begonnen twee broers uit de Beemster ieder een eigen melkveehouderij vanuit twee identieke gespiegelde stolpboerderijen. Namelijk nummer 90 en nummer 92 aan de Utrechtseweg. Hun land liep in lange, smalle kavels de Aetveldsepolder in. Deze kleirug is ontstaan door het meanderen van de Vecht in een veenlandschap. Nummer 92 is sinds 1990 een gemeentelijk monument.

ALGEMEEN
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld. Echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Indien van toepassing gaat reeds betaalde overdrachtsbelasting retour naar verkoper.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak met u voor een bezichtiging!