AMSTERDAM VERKOCHT

Saxenburgerdwarsstraat 13-H

€ 1.050.000 k.k.

Saxenburgerdwarsstraat 13-H

UNIEK DUBBEL BENEDENHUIS IN PERFECTE STAAT MET 3 SLAAPKAMERS EN ZONNIGE TUIN, GELEGEN AAN EEN MOOI, AUTOLUW STRAATJE TEGENOVER INGANG VONDELPARK

Perfect gelegen, goed onderhouden, hoogwaardig gerenoveerd dubbel benedenhuis van bijna 100 m2, met ideale indeling en een ruime tuin op het westen (ca. 50m²). De woning is gelegen in een prachtig statig pand uit 1881, is goed onderhouden en met veel oog voor detail gerenoveerd en voorzien van prachtige op maat gemaakte kasten en inbouwbanken met veel opbergruimte. Behalve in de tuin, is het ook aan de voorzijde van het pand goed vertoeven. Het bankje voor het huis is een heel fijn zonnig plekje voor een kopje koffie of een boek, of om op de spelende kinderen te letten.

INDELING
BENEDENVERDIEPING: eigen entree, sfeervolle woonkeuken voorzien alle inbouwapparatuur waaronder een Boretti fornuis, Bauknecht vaatwasser, twee koelkasten, twee ovens, op maat gemaakte kasten voor glaswerk en wijn, een op maat gemaakte eethoek met bank en daaronder lades, aan de achterzijde een separaat toilet met fontein en daarnaast een bergkast voor garderobe, voorzien van Bosch cv-ketel (2010) en aansluiting voor wasmachine-/droger.
Woonkamer met uitgebouwde serre (2015) aan de achterzijde met glazen deuren die volledig open kunnen voor het binnen-/ buiten gevoel. Doordat de serre een glazen dak heeft, wordt de woning van veel licht voorzien. In deze serre is een op maat gemaakte inbouwbank met extra opbergruimte.
In de riante zonnige tuin schijnt aan de achterzijde de zon vanaf 11 uur / half 12 en bij de eettafel is er avondzon. Daarnaast is er in de tuin een houten berging met aansluitingen voor wasmachine- en droger, maar waar ook tuinmeubilair e.d. in opgeslagen kan worden.

BOVENVERDIEPING:
Aan de voorzijde een ruime master bedroom met inbouw maatwerk garderobekasten en houten jaloezieën, aan de achterzijde liggen twee slaapkamers waarvan een eveneens vaste maatwerk inbouwkasten heeft. Deze kamer is ideaal als werkkamer, babykamer, logeerkamer of alleen voor de garderobe. Tussen de slaapkamers in ligt een prachtige badkamer met natuursteen (marmer) vloer, wastafelmeubel met dubbele wastafel, regen inloopdouche, ligbad en zwevend toilet.

In 2010 is het pand volledig gerenoveerd, inclusief nieuwe fundering. De woning is geheel voorzien van dubbel glas, en de woonkeuken, living en serre zijn voorzien van inbouwspots. In de tuin zijn buitenspots aangebracht. In de gehele woning ligt een massief eikenhouten vloer, zowel boven als beneden. De garderobe inbouwkasten in de slaapkamers zijn voorzien van uitschuifbare elementen, speciaal voor schoenen of lange avondkleding.

TUIN
Deze ruime tuin is op het westen gelegen, heeft zowel ochtend- als (einde) middag-/ avondzon en is circa 50 m2. Achterin de tuin staan pruimenbomen die in het voorjaar prachtig in bloei staan, aan de voorzijde een eethoek en er is een houten tuinberging van 3 m2, voorzien van elektriciteit, water en afvoer voor wasmachine-/droger met ruime opbergmogelijkheden voor o.a. tuinmeubilair.

OMGEVING
Qua ligging gaat het niet beter worden: niet alleen het Vondelpark is op enkele seconden afstand gelegen, om de hoek zijn diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen zoals de Albert Heijn, Gall & Gall, een groenteman, bakker, slager maar ook diverse woonwinkels, speciaalzaken, leuke cafes, restaurants en take-aways zoals de Sushi Daily, Vegan Junkfood bar en Stach Food. Voor de sporters zijn er tal van mogelijkheden om de hoek; sportclub- en zwembad David Lloyd, Vondelgym, Saint & Stars, Gymbase, Movement Yoga, Tennisclub Kattenlaan en Festina, en de Hollandse Manege.

De geliefde Jan Pieter Heijestraat is slechts drie minuten verder gelegen, hier zijn vele leuke koffietentjes, speciaalzaken en winkels. Voor de foodies liggen de FoodHallen in de directe omgeving, net als de Ten Katemarkt. En in deze omgeving zijn heel veel gezellige restaurants en bars.

Daarnaast ligt kinderdagopvang Small Steps tegenover het pand, niet alleen ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook heel fijn in de avonduren en weekenden want dan zijn er geen overburen. In het Vondelpark is kinderdagverblijf Villa Vondel en het pierenbadje ligt slechts op 1 minuut lopen. Een straat verder ligt kinderdagverblijf Dromelot.
In de directe omgeving liggen op een paar minuten fietsafstand diverse scholen in Oud-West en Oud-Zuid, waaronder ook The British School.

Kortom, dit dubbel benedenhuis is met recht de moeite waard om te bezichtigen!


VVE
De kleine maar actieve VVE bestaat uit Saxenburgerdwarsstraat 11 en 13. Het beheer wordt gevoerd door nummer 11-huis. In mei 2021 is het schilderwerk aan de achterzijde gedaan en het houtwerk aan de voorzijde.

OPENBAAR VERVOER & BEREIKBAARHEID
Je bent zo in Oud-Zuid of in het Centrum, maar net zo gemakkelijk de stad uit naar Schiphol. De Zuidas en Station Zuid zijn slechts op 5 tot 10 minuten fietsafstand. Het openbaar vervoer naar de binnenstad en de uitvalswegen waaronder de A10 en A2 zijn binnen handbereik via de Overtoom.

PARKEREN
Voor degenen met een elektrische auto; er zijn maar liefst 3 laadpalen in de straat waarvoor er vrijwel altijd een plek beschikbaar is. De geschatte wachttijd voor een parkeervergunning bedraagt momenteel slechts 7 maanden. Elektrische auto's die aan de voorwaarden voldoen krijgen zelfs voorrang. Het vergunninggebied is West 11.3, met een parkeervergunning voor West 11.3 kan er geparkeerd worden in West.11.

SAXENBURGERDWARSSTRAAT
Voormalige buitenplaats, later pottenbakkerij, die hier tot 1879 heeft gestaan. De straat is onder deze naam van de gemeente Nieuwer-Amstel overgekomen.(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

BIJZONDERHEDEN
- NEN2580 ingemeten, meetrapport beschikbaar
- Volle eigendom, dus geen erfpacht!
- 3 slaapkamers
- Veel (op maat gemaakte) kast- en bergruimte
- Ruime zonnige tuin op het westen, circa 50m²
- Volledig gerenoveerd in 2010 met nieuwe fundering
- De serre / uitbouw is vergunningsvrij gecreëerd in 2015
- Hardhouten draai-/kiepkozijnen met dubbel glas
- Eikenhouten vloer door gehele woning
- Onderhoud CV-ketel maart 2022
- Energielabel C
- Kleine, actieve VVE (Saxenburgerstraat 11 en 13)
- Servicekosten 150 euro per maand
- Parkeren via vergunningsstelsel
- Oplevering in overleg, kan snel

BIEDINGEN
Biedingen bij voorkeur per e-mail richten aan de verkopende makelaar te zenden, vergezeld van een geldig identiteitsbewijs.

LEVERING
De oplevering van het appartement zal in onderling overleg plaatsvinden. Dit kan eventueel op korte termijn.

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door de koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

NOTARIS
De koopovereenkomst zal opgemaakt worden volgens het model van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam. De door koper aan te wijzen notaris zal kantoorhoudend in de regio Amsterdam binnen een straal van 5 km van het gekochte.

SCHRIFTELIJKHEIDSVEREISTE
In 2003 is in de wet opgenomen dat de koop van een woning door een consument-koper (particulier) schriftelijk moet worden aangegaan: het schriftelijkheidsvereiste. Voor die tijd kon een particulier ook mondeling een woning kopen. Schriftelijk betekent hier: een door beide partijen ondertekende koopovereenkomst. Dit betekent dat een bevestiging van de afspraken per e-mail, of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst, hier niet onder vallen. Een mondelinge koopovereenkomst is dus niet bindend.

BEDENKTIJD
Een consument/particuliere koper heeft na het ontvangen van de door beide partijen getekende koopovereenkomst een wettelijke bedenktijd van 3 dagen. Binnen deze 3 dagen kan koper zonder opgaaf van redenen en zonder kosten de koop ontbinden. Er is hier sprake van ‘dwingend’ recht, partijen kunnen hier niet van afwijken.

ALGEMEEN
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld. Echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend

==========================================================================
UNIQUE DOUBLE STOREY GROUND FLOOR HOUSE IN PERFECT CONDITION WITH 3 BEDROOMS AND A SUNNY GARDEN, LOCATED ON A BEAUTIFUL, QUIET STREET ACROSS THE VONDELPARK ENTRANCE

Perfectly located, well-maintained, high-quality renovated street-level home of almost 100 m2, with an ideal layout and a spacious west-facing garden (approx. 60m²). The house is located in a beautiful stately building from 1881, has been well maintained and renovated with great attention to detail, and equipped with beautiful custom-made closets and built-in benches with plenty of storage spaces. In addition to the garden, it's also a good place to stay at the front of the building. The bench in front of the house is a very nice sunny spot for a cup of coffee or a book, or to watch the children playing.

LAYOUT GROUND FLOOR LEVEL: private entrance, an attractive open kitchen with all appliances including a Boretti stove, Bauknecht dishwasher, two refrigerators, two ovens, custom-made cabinets for glassware and wine, a custom-made dining area with sofa and drawers underneath, a separate toilet at the rear with fountain and next to it a storage cupboard for wardrobe, equipped with Bosch central heating boiler (2010) and connection for washing machine / dryer.
Living room with extended conservatory (2015) at the rear with glass doors that can be completely opened for the indoor/outdoor feeling. Because the conservatory has a glass roof, the house is provided with a lot of light. This conservatory has a custom built-in bench with extra storage space.
The sun shines at the rear in the spacious sunny garden from 11 am / 12:30 pm and there is evening sun at the dining area. In the garden there also is a wooden shed with connections for washing machine and dryer as wel, but where garden furniture etc. also can be stored.

UPPER FLOOR LEVEL: a the front a spacious master bedroom with custom built-in wardrobes and wooden blinds, at the rear are two bedrooms, one of which also has fixed custom built-in wardrobes. This room is ideal as an office, baby room, guest room or just for the wardrobe. Between the bedrooms is a beautiful bathroom with natural stone (marble) floor, washbasin furniture with double washbasin, walk-in rain shower, bath and toilet.

In 2010, the building was completely renovated, including a new foundation. The house is fully equipped with double glazing, and the kitchen, living room and conservatory are equipped with recessed spotlights. Outdoor spotlights have been installed in the garden. There is a solid oak floor throughout the house, both upstairs and downstairs. The wardrobes in the bedrooms are fitted with pull-out elements, especially for shoes or long evening wear.

GARDEN
This spacious garden is located on the west, has both morning and (end) afternoon/evening sun and is approximately 60 m2. At the back of the garden are plum trees that bloom beautifully in spring, at the front a dining area and a wooden garden shed of 3 m2, equipped with electricity, water and drainage for washing machine-/dryer, with ample storage space for garden furniture and other items.

SURROUNDINGS
In terms of location, it is not going to get any better: Not only the Vondelpark is located a few seconds away, there are various shops for daily shopping around the corner, such as the Albert Heijn, Gall & Gall, a greengrocer, bakery, but also various home furnishings stores, specialty stores , nice cafes, restaurants and take-aways such as the Sushi Daily, Vegan Junkfood bar and Stach Food. For athletes there are plenty of options around the corner; sports club and swimming pool David Lloyd, Vondelgym, Saint & Stars, Gymbase, Movement Yoga, Tennisclub Kattenlaan and Festina, and the Hollandse Manege.

The popular Jan Pieter Heijestraat is only three minutes walk away, here are many nice coffee shops, specialty stores and shops. For foodies, the FoodHallen is in the immediate vicinity, as is the Ten Katemarkt. And in this area are many good restaurants and bars.

In addition, Small Steps daycare is located opposite the building, which is not only ideal for families with young children, but also very nice in the evenings and weekends, because then there are no neighbors across the street. The daycare center Villa Vondel is located in the Vondelpark and the wading pool is only a 1-minute walk away. A street further is Dromelot daycare. In the immediate vicinity several schools are located in Oud-West and Oud-Zuid, just a few minutes by bike, including The British School.

In short, this double ground floor house is justifiably worth a visit!

VVE / ASSOCATION OF HOME OWNERS
The small but active VVE consists of 11 and 13 Saxenburgerdwarsstraat. The management is conducted by number 11-H. In May 2021 the painting was done at the rear and the woodwork at the front.

PUBLIC TRANSPORT & ACCESSIBILITY
You can be in Oud-Zuid or the Center in no time, but just as easily from the city to Schiphol. The Zuidas and Station Zuid are only 5 to 10 minutes by bike. Public transport to the city center and the high-way including the A10 and A2 are within easy reach via the Overtoom.

PARKING
For those with an electric car; there 3 charging stations in the street so there almost is always a place available. The estimated waiting time for a parking permit is currently only 7 months. Electric cars that meet the conditions are even given priority. The permit area is West 11.3, with a parking permit for West 11.3 you can park in West.11.

SAXENBURGERDWARSSTRAAT
Former country house, later pottery, which stood here until 1879. The street came over under this name from the municipality of Nieuwer-Amstel. (Source: City Atlas Amsterdam)

PARTICULARITIES
- NEN2580 measured, measurement report available
- Full ownership, so no leasehold!
- 3 bedrooms
- Lots of (custom made) closet and storage space
- Spacious sunny garden on the west, approximately 60m²
- Completely renovated in 2010 with new foundation
- The conservatory / extension was in 2015 (permit-free)
- Hardwood turn/tilt frames with double glazing
- Oak floor throughout the house
- Maintenance central heating boiler March 2022
- Energy label C
- Small, active VVE (Saxenburgerstraat 11 and 13)
- Service costs 150,- euro per month
- Parking via permit system
- Delivery in consultation, can be done quickly

BIDS
Bids should preferably be sent by e-mail to the selling broker, accompanied by a valid ID.

DELIVERY
The delivery of the apartment will take place in mutual consultation. This may be possible in the short term.

SECURITY GUARANTEE
The guarantee is 10% of the purchase price. This guarantee serves as security and must be issued by the buyer before the date stated in the purchase deed in the form of a down payment/deposit or a bank guarantee.